Измамници изнудват бившият министър на околната среда и водите Асен Личев. Те са изпратили мейл до неговата електронна поща, в който твърдят, че притежават негови кадри с порнографско съдържание, които ще бъдат разпространени в мрежата, ако не плати. За това съобщи Личев в личния си профил във Фейсбук.

"Не забравяте, че репутация е много важна и бъдете разумни", предупреждават измамниците. Ето какво пише в своя пост бившият екоминистър в кабинета на Стефан Янев:

Нагазих в блатото на електронните престъпления и на артистизъма на изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди!

Ако искате да ме видите в порнофилма "Дядо мастурбира на хардпорно" (виж позиция 1), моля не плащайте по 1000 евро по сметката на позиция 2!

Аз ще рискувам цялата си репутация и лични данни по позиция 3 само и само да си погледна мастурбацията от страни и да се почувствам порнозвезда НА НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ!

Тази заплаха получих на пощата си и нямам надежда, че държавата може да ме защити от такова ИЗНУДВАНЕ! Моля, някой ако знае как да се защитя да ме светне!