Останките на аржентинец, който изчезна по-рано този месец, са се оказали в стомаха на акула, която беше уловена от местни рибари. 32-годишният Диего Бария, баща на три деца, изчезна на 18 февруари, след като обиколи южната провинция Чубут в Аржентина със своя високопроходим автомобил (ATV). 

ATV на Бария беше намерено два дни по-късно на плаж близо до Рокас Колорадас силно повредено, но без следа от мъжа. Извършено бе интензивно търсене, за да го намерят, но не е постигнат съществен напредък в разследването до неделя сутринта.

Двама рибари съобщиха на бреговата охрана, че са хванали три акули от вида Австралийска акула близо до мястото, където се намира АТВ-то на Бария. Докато чистели акулите, "те открили човешки останки в една от тях“, каза Даниела Милатрус, служител на правоприлагащите органи, отговарящ за разследването.

Членовете на семейството на Бария бяха извикани, за да видят дали могат да идентифицират любимия си човек и Милатрус каза, че са го разпознали "поради татуировка, която се появи в една от тези останки". Властите все още разследват обстоятелствата около смъртта на Бария, но хипотезата, с която работят следователите, е, че Бария е претърпял инцидент с АТВ-то си на плажа и е бил изтеглен в океана от силно приливно вълнение, настъпило през уикенда, когато той изчезна.

"Предполагаме, че Диего е имал инцидент", каза Милатрус, "и разследваме дали е имало замесено превозно средство".

Австралийската акула, в която бяха открити човешките останки, е с размери около 1,5 метра, според Кристиан Ансалдо, началник на полицейското управление в град Комодоро Ривадавия. Ансалдо казва, че полицията ще напарви ДНК тест, за да потвърди официално, че останките принадлежат на Бария.