Пътник от полет на американската авиокомпания United Airlines е бил арестуван за това, че се е опитал да отвори вратата на самолета и е намушкал стюардеса с метална лъжица, съобщиха от прокуратурата.

33-годишният Франсиско Северо Торес е бил арестуван в неделя, когато самолетът се е приземил на международното летище "Логан" в Бостън след полет от Лос Анджелис, съобщиха от прокуратурата на САЩ в Масачузетс.

На Торес е повдигнато обвинение в опит за намеса в работата на членовете на екипажа на самолета и на стюардесите с използване на опасно оръжие, се казва в изявлението.

Според прокурорите екипажът на самолета е забелязал около 45 минути преди кацането в Бостън, че вратата на аварийния изход е отключена. Стюардесите се сблъскали с Торес, който бил забелязан в близост до вратата, и уведомили капитана, че "смятат, че Торес представлява заплаха за самолета", заявиха те.

Твърди се, че малко след това Торес е нападнал стюардеса със счупена метална лъжица, "като е ударил стюардесата три пъти в областта на шията", заявиха от прокуратурата на САЩ.

"След това пътниците се пребориха с Торес и той беше задържан с помощта на екипажа на полета", се казва в съобщението.

Изявление на United добави, че "не се съобщава за сериозни наранявания".

"Имаме нулева толерантност към всякакъв вид насилие по време на нашите полети и на този клиент ще бъде забранено да лети с Юнайтед до приключване на разследването", заявиха от авиокомпанията.

Ако бъде признат за виновен, Торес може да получи доживотна присъда.