Бебе в Бразилия се е родило с опашка, пише Daily Mail. За рядкия феномен разкриват хирурзите, които са отстранили 6-сантиметровият придатък на момиченцето, който е бил покрит с кожа и е стърчал от гърба. Подобни случаи в историята на този феномен са по-малко 200. Те представляват аномалия по време на бременноста.

Историята на неидентифицираното момиче е публикувана в Journal of Pediatric Surgery Case Reports. Момичето е било родено със спина бифида, рядък дефект на гръбначния стълб, който се появява в утробата - причинявайки празнина в гръбначния стълб.

Това, според медиците, лекували момичето, вероятно е причината за наличието на опашка.

Лекари от GRENDAAC, детска болница в Сао Паоло, твърдят, че опашката е поникнала от лумбосакралната област - тази, която свързва гръбначния стълб с таза. Лекарите диагностицират придатъка като „човешка псевдоопашка“. Псевдоопашките са израстъци, които приличат на опашка, но са причинени от проблеми с гръбначния стълб или тумори. Те са различни от истинските опашки, които съдържат мускули, кръвоносни съдове и нерви, но не и кости. [caption id="attachment_869012" align="aligncenter" width="634"] Снимка: Journal of Pediatric Surgery Case Reports[/caption] Смята се, че човешките опашки се появяват от ембрионалната опашка, която всички бебета развиват в утробата. При почти всички бебета той се реабсорбира обратно в тялото, за да образува опашната кост.

Но се смята, че в изключително редки случаи се развива в опашка.

В някои религии и култури човешките опашки се смятат за свещени и се почитат.ани някога.