Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не е бил на работа по време на ексцесиите около стадион “Васил Левски” преди и по време на мача между България и Унгария.

По същото време ръководителят на МВР е бил на кинопрожекция. Това разкри премиерът Николай Денков по време на брифинг тази сутрин. Оперативен ръководител на действията на полицията вчера е бил заместник-министърът Стоян Темелакиев, който бе уволнен от министър-председателя.

"Това е смущаващо", каза самият Денков по този повод.

"Виждам определена надекватна оценка на обстановката. Няколко пъти се чух с него и той ме уверяваше, че не очаква проблеми и провокации. Каза го и по медиите. Тази сутрин той каза, че нищо особено не се е случило", каза още премиерът.

"Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Благодаря на всички мирно протестиращи спортни запалянковци, както и на тези полицаи, които изпълниха дълга си, без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка, изпълнена с провокации. Но не можем да си затворим учите пред сцените, в които отделни полицаи, биеха или ритаха паднали граждани или случайно попаднали в техния обсег хора", каза още премиерът.