Милениалите, известни още като поколение Y, са демографска разбивка, базирайки се на годината на раждане, или поколението, което обикновено се определя като хора, родени от 1981 до 1996 г. Милениалите все още са движеща сила на днешния имотен пазар Ако обмисляте да продадете къщата си, но се чудите дали все още има купувачи на пазара въпреки завишените лихви, трябва да знаете, че купувачи има, и то прекалено много, а вашият имот може да е точно това, което търсят те. Въпреки че допреди само няколко години милениалите се наричаха „поколението на наемателите“, това име вече да не е най-подходящото за тях. Милениалите, най-голямото поколение, всъщност са значителна движеща сила за търсенето на купувачите на жилищния пазар днес, и ето точно защо.

Въпреки че не може да се отрече, че по-високите лихвени проценти по ипотечните кредити правят по-трудно да си позволят дом днес, много хора от тази демографска разбивка все още са нетърпеливи и

могат да си позволят да си закупят жилище.

Това до голяма степен се дължи на стойността, която придават на образованието. Милениалите все още са движеща сила на днешния имотен пазар Скорошна статия от First American пише, че милениалите може би са най-образованото поколение в историята на американската нация. Поради това те са склонни да печелят повече и това означава по-голяма способност за закупуване на жилища. Одета Куши, заместник главен икономист в First American, обяснява: „През 2020 г. милениалите с бакалавърска степен имаха среден доход на домакинство от над 100 000 долара, докато тези с поне висше образование имаха среден доход на домакинство от над 120 000 долара. Сравнете тези нива на доходи със средния доход на домакинството на милениалите само с диплома от гимназия от $60 000 и ползите от висшето образование са неоспорими. Стремежът на милениалите към висше образование е добра новина за жилищния пазар, защото образованието е ключът към по-голямата способност за печелене, така и на свой ред за собствеността върху жилищата.“ И тъй като заплатите са едно от ключовите неща, които влияят върху достъпността, когато става въпрос за закупуване на дом, тези по-високи доходи могат да помогнат на хората от тази демографска група да постигнат целите си за собственост на жилище. Милениалите продължават да бъдат

движеща сила на търсенето дори и днес.

Редица проучвания разглеждат как това поколение гледа на собствеността върху жилищата и как те са уникално позиционирани да определят движението на жилищния пазар напред. Като най-голямото поколение, обемът на потенциалните купувачи е съответно и значително по-голям. „С около 80 милиона души, милениалите в момента съставляват най-големия дял от купувачите на жилища (43%) в САЩ според скорошен доклад на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR). Някога известни като „поколението под наем“, милениалите се доказаха като разумни купувачи, които са доста пъргави в стремежа си да притежават недвижими имоти. Всъщност не мисля, че е претенциозно да се каже, че те са ключът към цялостното здраве и стабилност на настоящата жилищна индустрия.“ Милениалите все още са движеща сила на днешния имотен пазар В заключение, милениалите се интересуват и са в добра позиция да постигнат мечтите си за собственост на жилище, както финансово, така и стратегически нетърпеливи.
Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.