сн. „Утро“

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла е поръчал убийството на своя конкурент в медицинския бизнес д-р Аргир Гяуров, собственик на медицински център „Хипоталамус". Той наредил да бъдат подпалени и автомобилите на бившия депутат

 Антоний Йорданов. МВР разказа подробности за случая. Червенков е задържан миналия понеделник. Полицаите го открили в жилище на негови близки роднини. При ареста той безуспешно опитал да скочи от терасата на първия етаж и да избяга.

Има доказателства, че той събрал банда престъпници, които да осъществят поръчките му. Д-р Аргир Гяуров трябвало да бъде очистен на 12 февруари 2014 г. Бандитите го нападнали в гръб и го намушкали седем пъти с нож. Собственикът на медицински център „Хипоталамус" бил следен и проучван, като за ликвидирането му Райфъла обещал 20,000 лв. хонорар. Платил обаче само 10 хил., тъй като Гяуров оживял. Атанас Червенков е собственик на първата частна бърза помощ в Пловдив, има медицински център „Хипократ", а Гяуров бил пречката да бъде монополист в бизнеса, тъй като започнал да го конкурира.

От 2,000 до 4,000 лв. била тарифата за запален автомобил. Четири от опожарените коли са от автопарка на ексдепутата от ГЕРБ Антоний Йорданов - три мерцедеса и джип „Тойота". Мотивът за отмъщението бил влошени бизнес отношения. Групата на Райфъла драснала клечката и на „Шкода" на бившата му секретарка Павлина Хараланова, както и на една линейка от центъра на д-р Гяуров. Райфъла давал поръчките на осъждания Веселин Загорски, а той събрал останалите от групата - три млади момчета. Всички те също са арестувани. Дори направили самопризнания. Самият Аргир Гяуров бе изненадан от тези разкрития. Той нямал идея, че именно шефът на частната Бърза помощ в Пловдив е поръчал убийството му. През октомври 2011 г. „Хипоталамус" успял да овладее 20% от бизнеса с частната спешна помощ, над която дотогава пълен монопол държал именно Райфъла. „Имал съм някакви съмнения в тази посока. Но не мога да проумея как може да се убие човек заради конкуренция в медицинския бизнес?!", учуден е д-р Гяуров. Той се възстанови сравнително бързо след опита за покушение.