Автобусът с мигранти бил на косъм да блъсне и линейка по време на гонката, при която загинаха двама полицаи.

Медицинската сестра

Христина Атанасова разказа за видяното след катастрофата със загиналите полицаи в Бургас. “Бях дежурна в нощта на инцидента. Получихме сигнал рано сутринта отидохме на местопроизшествието. Бяхме първите, които се отзовахме и видяхме момента и кадрите, в които автобуса все още не беше изтеглен от врязаната полицейска кола. Не съм виждала подобна гледка за всичките 30 години стаж”, каза тя.  Беше изключително тежко, това бяха хора, които ние познаваме и заедно сме се озовавали на произшествия, добави Атанасова. 

Най-трудно е когато си безсилен,

за да спасиш живота на човек, когото познаваш, а след това да трябва да прегледаш тези, които са го убили, каза Христина. "Ние сме работили екипно с тях. Винаги са били насреща. Винаги са се отзовавали. Ние ходим на места, където има пациенти в състояние, което изисква пренасяне по определен начин и на нас не ни достигат хората, които да носят и да помагат. Винаги са се отзовавали. Ходили сме и на побоища, ходили сме на места, на които е трябвало да бъде отцепен районът, за да можем ние да влезе. Винаги, винаги са се отзовавали"

След като видели

че има двама души в колата са повикали още една линейка, защото не знаели дали няма да имат нужда от още помощ. "Дойде и вторият екип, а в последствие мина и линейката на Созопол, които малко по-рано са се разминали на косъм от инцидент със същия автобус”, разказа Атанасова. Линейката е пътувала със спешен пациент и на моменти автобусът се движил много близо до тях.Тя добави, че и нейният екип също е имал проблем с лек автомобил с чужда регистрация, който е щял да се блъсне в тях. “Автомобилът беше тъмен, с тъмни стъкла, караше наравно с нас и срещу нас. Не беше с българска регистрация. Предполагам, че има камери, ако някой проверява, може да разбере дали има общо между двата случая”, обясни Атанасова. 

Непълнолетният сириец,