Прекъсване на клетъчната мрежа в Съединените щати е докладвано от потребители на AT&T, T-Mobile, Verizon и други доставчици в четвъртък. Това показват данните от сайта за сривове в мрежата и недостъпни услуги DownDetector.

Според DownDetector пикът в прекъсванията е настъпил около 4 сутринта източно време. Съобщава се за спиране на услугите в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Монреал, Хонолулу, Атланта, Хюстън, Далас, Лос Анджелис, Сиатъл и Сан Франциско.

Най-много проблеми са докладвани от потребителите на At&T. Сигналите за този доставчик са 31 931 до 4:30 сутринта. Повече от 800 прекъсвания на услугите на американските мобилни оператори Verizon и T-Mobile също бяха докладвани на платформата.

В цялата страна операторите на 911 предупредиха, че прекъсването е повлияло на способността им да приемат обаждания. Големите компании за мобилни услуги все още не са направили изявление относно прекъсванията.

Не е ясно каква е причината за проблема. Други по-малки доставчици, включително Boost Mobile, Consumer Cellular и Straight Talk, също съобщават за подобни прекъсвания.