Ужасна трагедия стресна селището Ромиовил, предградие на Чикаго, намиращо се близо да река Дес Плейнс. Четирима души, включително две деца, бяха открити застреляни в жилище там в неделя вечерта, съобщи полицията.

Член на семейството се е обадил в полицията, искайки проверка на благосъстоянието му, след като не успял да се свърже с тях и една от жертвите не се е появила на работа в неделя сутринта. Полицаи, изпратени до блок 500 на Concord Avenue около 20:43 ч., намерили в дома двама възрастни и две деца мъртви и с огнестрелни рани, съобщиха властите. Застреляни са били и три кучета, съобщава Ей Би Си 7. 

На пресконференция в понеделник сутринта полицията каза, че не разследва инцидента като убийство-самоубийство, а издирва заподозрян. Двамата убити възрастни са идентифицирани като Роберто Ролън и Зораида Бартоломей. Полицията не съобщи имената на двете убити деца, но каза, че са роднини на възрастните.

Разследващите претърсват дома за доказателства и следи. Екипи за спешна помощ са влезли в къщата, и са продължили да разследват цялата сутрин. Следователите смятат, че стрелбата е станала някъде между 21 часа в събота и 5 сутринта в неделя. Поради дългото време, изминало от престъплението до контакта с полицията, властите не смятат вече за нужно да приканват гражданите да се крият, тъй като в момента не търсят активно заподозрян в района.

"...Но ние винаги молим нашите жители да проявяват чувство за самосъзнание и да докладват всичко, което може да им се стори подозрително" - каза заместник-началникът на полицията в Ромиовил, Крис Бърн.