13 години след първото си турне в САЩ „Ку-Ку Бенд“ се завръщат за ексклузивен концерт за българите в Чикаго на 30 септември. Събитието е част от започналото през миналата година турне „Ние сме Ку-Ку Бенд“, което обиколи големите зали на България. Тази есен българите в Съединените щати ще могат да имат едно незабравимо изживяване с най-емблематичните песни на групата.

Концертът ще е в залата Compass Arena, която ще бъде оборудвана с всички изисквания на групата за озвучаване, осветление, видео стени и ефекти за максималното удоволствие на публиката. Билети могат да бъдат закупени на www.BG-Chicago.com. 

„Много се радвам, че след 13 години отново ще се върнем в Чикаго. Още от тогава говорим за следващото ни идване там, но сега е точният момент. „Ку-Ку Бенд“ празнува

30 години на сцената    

и се радвам, че ще успеем да го отбележим и с нашите приятели от другата страна на Океана“, коментира Евгени Димитров-Маестрото. С него на сцената ще се качат солистите Борис Солтарийски, Невена Цонева, Лилия Стефанова, тромпетистът Йордан Йончев-Гъмзата,  китаристите Георги Милчев-Годжи, Цветан Недялков и Николай Арабаджиев, на кларинета - Илия Илиев, саксофон от Евгени Йотов, пианистът Кристиан Илиев, барабанистът Венелин Венков и на перкусиите - Рейди Бризуела.


Те са подготвили два часа и половина спектакъл с най-големите хитове на „Ку-Ку Бенд“ за последните 30 години. „Този концерт е нашата история в песни. Всеки един от бенда представя себе си“, казва Маестрото. 

Това е един концерт с песните, които написаха историята на групата, с музиката, от която започна всичко и която няма край – те идват при вас, за вас – във Ветровития град.

Концертите на „Ку-Ку Бенд“ винаги са били паметно събитие, още от годините на „Каналето“ и „Хъшове“. Бендът е създаден още през далечната  1993 г., а музикантите му притежават някои от най-редките и скъпи инструменти в България. Зад гърба си виртуозите имат издадени 23 албума с над 300 песни, стотици концерти и 13 турнета, едно от които в САЩ. Групата твори в различни стилове, а те определят музиката си като „етно-рок“, смесица между рок музиката и балканското звучене. „Ку-Ку Бенд“ държи рекорд за посещаемост на стадионни турнета в България.