Кристиано Роналдо призна, че се гордее с факта, че е първият играч, който ще участва на шест Европейски първенства. 39-годишният португалец е играл на Евро 2004, Евро 2008, Евро 2012, Евро 2016 и Евро 2020.

"Горд съм, че съм първият, който ще играе на шест европейски първенства. Това обаче е само една глава сред всичките ми постижения във футбола. Щастлив съм, че съм тук и мога да помогна на националния отбор да постигне целите си", казва Роналдо, цитиран от официалния сайт на УЕФА.

"Година след година се опитвам да се подобрявам. Винаги има възможности за растеж. Смятам се за завършен играч, перфектен, но винаги има нещо, което мога да усъвършенствам. С напредването на възрастта развиваш умения, които не са били толкова развити преди, а някои способности се губят, така че е важно да се адаптираш", продължава той.

"Фактът, че играя на най-високо ниво от 20 години, не е случаен и поддържането на това ниво е много трудно. Това може да се постигне само чрез голяма отдаденост и упорита работа", каза 39-годишният петкратен носител на "Златната топка".

"Всеки играч има свой собствен стил. Вярвам, че лидерските качества се основават на това кои сме, как се чувстваме и какво сме научили по време на професионалната си кариера. Опитвам се да бъда лидер по възможно най-продуктивния начин. Искам да бъда играч, който помага на другите, някой, на когото могат да се равняват, модел за подражание да бъда истински професионалист", споделя Роналдо.

Португалия ще играе на Евро 2024 в група F. Съперници на тима ще бъдат Чехия (18 юни), Турция (22 юни) и Грузия (26 юни).