"Емоционалното състояние на руския президент Владимир Путин е нормално, въпреки ненормирания му работен ден", каза прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"Работният ден на президента е ненормиран. Той няма фиксирано работно време и се труди от ранна сутрин до посред нощите", посочи още говорителят на Кремъл.

"Въпреки това емоционалното състояние на лидера на нашата страна е в норма", отговори на журналистически въпрос Песков по време на пресконференция в сградата на администрацията на Путин.

По отношение на Украйна Песков каза, че  ситуацията може да се подобри чрез постигане на компромис между делегациите на Киев и Москва. Говорителят на президента се спря и върху въпроса за санкциите, наложени на руски физически и юридически лица от страна на Европейския съюз, Великобритания, САЩ  и др., заради инвазията на Москва в Украйна и най-вече запорирането на движимо и недвижимо имущество на живеещи в тези държави руски олигарси. "Някои държави се отрекоха от създадения и прокламиран от тях принцип –  този за неприкосновеността на частната собственост. Това е политика на държавен бандитизъм", заяви той.