Изпълнени с емоции след грандиозния концерт на Слави и "Ку-ку бенд" на националния стадион "Васил Левски", Краси Радков и Борис Солтарийски пристигат за едномесечно турне в САЩ и Канада. Първите им три участия са още този уикенд - на 16 октомври, петък, в Монреал, 17 октомври, събота - в Торонто, и 18 октомври, неделя - в Сиатъл.

Двамата са подготвили забавна комбинация от най-любимите образи, в които влиза Краси, и тоталните хитове на "Ку-ку бенд" в изпълнение на Борис Солтарийски.

Това е третото гостуване на двамата в Северна Америка. За първи път те дойдоха заедно със Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на грандиозно турне през 2010 година, а две години по-късно тримата актьори и Борис гостуваха отново тук. Тогава бяха специални гости и на българския събор в Чикаго, събрал 12 хиляди души за два дни.

Сега двамата приятели и колеги идват за цял месец и ще имат повече от 12 срещи със своите фенове от тази страна на океана. "Винаги е много емоционално, когато се готвим за Америка", споделя Борис малко преди да излетят. "Там имаме много приятели, които не виждаме достатъчно често. Този път искам да им пренесем малко от емоцията, от енергията на онези 70 хиляди души, с които пяхме заедно под дъжда на националния стадион в София."

Само преди няколко седмици Слави събра 70 хиляди души на невиждан в България концерт. Дъждът не попречи на музикантите и публиката да пеят заедно повече от три часа. Кулминацията на концерта беше, когато всички заедно изпяха химна, който се чуваше из цяла София. Химнът, "Облаче ли бяло" и "Моя страна, моя България" са част от репертоара и за участията на Краси и Борис в Северна Америка. Актьорът пък ще се превъплъти в любимите на милиони зрители образи - този на премиера Бойко Борисов, на футболната легенда Гацо Бацов, отец Нафарфорий, Шишо Бакшишо и други.

Този път двамата ще се съберат и с Нели Петкова, с която Борис започна в "Ку-ку бенд". Тримата ще бъдат част от програмата на четвъртия конкурс "Мис Българка в САЩ", който тази година ще се проведе в Чикаго. Борис ще бъде водещ, а Краси Радков - в журито. Тримата ще са и част от забавната програма в паузите на конкурса.

Освен в Чикаго Краси и Борис ще гостуват на сънародниците ни в Монреал, Торонто, Сиатъл, Атланта, Лас Вегас и Ню Йорк. "Хората трябва да очакват да си тръгнат по-весели и с по-добро настроение от срещата си с нас... И по-здрави, защото смехът е здраве", казва Краси Радков.

ТУРНЕТО ПО ДАТИ

16 октомври – Монреал
17 октомври – Торонто
18 октомври – Сиатъл
23 октомври – Концерт в Чикаго
24 октомври – “Мис Българка в САЩ”
31 октомври -  Атланта
4 ноември – Лас Вегас
14 ноември – Ню Йорк