Калин Стоянов бе предложен от ГЕРБ за министър на вътрешните работи. Отне му два дни да мисли, каза, че първо ще пита жена си. В крайна сметка прие. 

Това обяви пред NOVA съпредседателят на "Продължаване промяната" Кирил Петков по повод обвиненията на вътрешния министър за опит във вмешателството на работата на МВР.

"Номинацията на ПП-ДБ са ясните политически лица - Асен Василев, Георги Гвоздейков и т.н. Зад тях заставаме чисто партийно. За тези, които нямахме номинации искахме да са експерти. За МВР искахме да е политически необвързан. Ние отказахме няколко имена, предложени от ГЕРБ, те отказаха няколко наши", каза Петков.

"Средата на август сме отпуск. И научавам, че Калин Стоянов сменя шефовете на 17 ОДМВР. Не знам дали се е правило без вмешателство. Веднага реших да се срещна с него. И го питах директно, дали не са му спуснати от някого. В крайна сметка го оставихме да ги смени. Това е неговото вмешателство, за което твърди", доплни той.

"Искаме му оставката за две неща. Не аз - Кирил Петков, а 63 депутати на ПП-ДБ. След всичките кадри, кои видяхме на протеста - той излиза и казва: Всички са се справили добре. На всичко отгоре, предвид, че се знаеше отдавна, че ще има напрежение - той е отишъл на кино. Недопустимо е", каза още Кирил Петков. 

По думите на съпредседателя на ПП защитата на ГЕРБ и ДПС означваа, че министър Стоянов все пак е политически обвързан.

"ГЕРБ и ДПС скочиха да го бранят. Явно има политиеска зависимост на Стоянов. Аз поздравявам акад. Денков за неговата позиция. Той каза, че не може да бъде премиер на министри, които бият хората. Ние всички заставаме зад него", смята Петков.