Кирил Маричков прекъсва турнето си в САЩ и се връща в България заради претърпян инцидент. Това съобщиха от "Фондацията" във Facebook страницата си, като поясниха, че останалите членове на групата ще продължат турнето без него.

"Здравейте, приятели! До този момент ние от "Фондацията" направихме три концерта в Канада и два в САЩ. Още в България, точно преди да тръгнем за Америка, Кирил Маричков претърпя инцидент.

Успя с цената на огромни болки да свири и пее до този момент, но сега болките станаха нетърпими и по препоръка на лекари, се налага да се върне в България за лечение", пишат от "Фондацията". 

Ето какво още съобщиха от групата:

Осигурихме му придружител и помощник за полетите и се надяваме всичко да бъде благоприятно! Мислехме да прекратим турнето, но той ни помоли да продължим.

Би бил щастлив хората да пеят песните му преди неговата 80 г., а ние обещахме да му изпращаме видеа с пеещата публика. 

Нека всички, изпитващи респект към него, да изпеем негови песни заедно, тук в Америка. Това ще го направи истински щастлив. Той толкова искаше да направим тези концерти, че това е най-малкото, което можем да направим за него в този момент. Ще изпълним заръката и турнето продължаваме: Мастър Иван Лечев (ФСБ), Славчо Николов (Б.Т.Р.), Венко Поромански (Те) и Дони. Ние ще изпеем песни на Кирил Маричков и "Щурците", както и песни на групите, от които произлизаме. До скоро приятели и нека се помолим са оздравяването на нашият приятел и учител Кирил Маричков!