Рапърът Кание Уест прекрати американското си турне и отмени всички оставащи 21 концерта. Той е настанен в психиатричното отделение на  болница в Лос Анджелис за наблюдение след серия странни скандали през последните дни.

През миналата седмица на концерт в Сан Хосе той каза, че не е гласувал на изборите, но ако го беше направил, е щял да даде гласа си за Доналд Тръмп. Това изявление шокира неговите почитатели, защото той участва в предизборната кампания на Хилъри Клинтън заедно с Бионсе и Джей Зи.

В събота по време на концерт в Сакраменто Кание Уест изпълни три песни и после произнесе гневна и несвързана реч, в която нападна Бионсе, Джей Зи и основателя на фейсбук Марк Зукърбърг. Той упрекна Бионсе, че отказвала да се яви на церемония по получаване на награди, ако не й бъде гарантирано, че ще получи наградата за най-добър видеоклип на годината, очевидно визирайки церемонията за наградите "Грами".

После каза, че Джей Зи имал наемни убийци и го помоли да не му ги праща. Накрая обвини Марк Зукърбърг, че не му е дал 53 милиона долара, за да покрие дълговете си. След това певецът хвърли микрофона и напусна сцената, след като беше излязъл за концерта с час и половина закъснение. Разгневената публика започна да скандира: "Кание, майната ти!"