Потребителите на мобилни устройства често пренебрегват съветите на специалистите за това как да експлоатират своите устройства и в резултат на това пропускат възможността да се възползват максимално от тяхната функционалност. Затова и анализаторите от Mashable са съставили списък с грешки, които са сред най-често срещаните при потребителите на Android устройства. Подобна информация може да е от полза за всички, които не са се замисляли досега. Независимо дали имате Android устройство отскоро, или използвате такова отдавна, може би допускате именно тези грешки, които ви пречат да сте по-продуктивни.

Използването на „живи" тапети смалява сериозно живота на батерията. Ако имате някой от тези страхотни тапети, каквито няма нито за iPhone, нито за WindowsPhone, то вероятно сте горди с устройството си, но не забравяйте, че си плащате за това удоволствие.

Уиджитите са нещо, което не всички потребители на Android приемат. Вие също най-вероятно имате мнение по този въпрос, но ако мислите, че те са предимство на Android пред iOS, не се притеснявайте да си инсталирате такива. В края на краищата защо имате смартфон, ако не може за двадесет секунди да проверите какво ще е времето?

Крайностите не са добро нещо. Ще сбъркате, ако не ползвате уиджитите, но ще направите грешка и ако прекалите с броя им. Уиджитите би трябвало да ни направят по-продуктивни, но ако вашият екран е затрупан с тях, едва ли ще имате голяма полза от всички тях.

Наистина е страхотно, че Android ни позволява да изтегляме приложения от източници, различни от Google Play, но това не значи, че трябва да го правим. Внимавайте какво и откъде теглите. Може да се окаже фатално за системата.

Услуги като Google Now, Gmail и Google Maps значително улесняват живота ни и го правят по-подреден. Освен това те работят гладко и бързо на всички Android устройства.

Wi-Fi, Bluetooth, GPS и NFC изтощават бързо батерията. А когато всички тези опции са включени едновременно, няма да чакате дълго до следващото презареждане на батерията.

Случвало ли ви се е да не може да снимате нещо интересно само защото паметта на смартфона ви е пълна? Възползвайте се тогава от това, че устройството ви има слот за micro-SD.

Повечето модели Android телефони са доста лесни за използване, но може да предприемете някои лесни стъпки, за да ги направите още по-приятни за работа. Тъй като Android е отворена платформа, има много възможности за персонализиране, от които трябва да се възползвате.

В Android Google не ви ограничава каква клавиатура да ползвате. В Google Play ще откриете достатъчен брой приложения на трети страни, проучете ги и ползвайте клавиатурата, която най-добре отговаря на вашите нужди и желания.