Порнозвездата Рон Джеръми беше приет в психиатрична болница, след като експертизи установиха, че състоянието му не позволява да бъде съден по множество обвинения в изнасилване и сексуално насилие. Джереми може да бъде държан в болницата до две години. Изслушване за напредъка в лечението му е насрочено за 8 май, съобщи говорител на окръжния прокурор на Лос Анджелис. 69-годишният бивш актьор във филмите за възрастни беше обвинен по 30 точки за сексуално насилие - след като 21 жертви, някои от които 15-годишни подадоха жалба срещу него. Според прокуратурата,

Джеръми е задържал някои от жените и ги е изнасилвал или е правил секс с други, които са спели или в са били в безсъзнание.

През януари съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Роналд С. Харис постанови, че подсъдимият не е в състояние да съдейства на защитата си. Той уточни, че бившата порнозвезда е страдал от „нелечим неврокогнитивен спад“, след като медицински изследвания са показали, че има деменция и страда от загуба на слуха. Джеръми беше сред най-големите имена във филмовата индустрия за възрастни, появявайки се в повече от 2000 филма, от 70-те години на миналия век. Той е в ареста от 2020 г. Лиан Йънг, бивша британска порно звезда, известна с името Били Брит, обвини Джереми, че я е нападнал на парти за Хелоуин на Сънсет Стрип през 2000 г. Тя била облечена в бикини в бившата House of Blues, когато, по думите ѝ, Джереми я бута на масата. Според Йънг, изпитанието е продължило само няколко секунди. Жената твърди, че най-малко трима други ръководители на индустрията са наблюдавали нападението, но никой от тях не е реагирал. „Хората просто си казаха „Това е Рон“, каза Йънг. Говорейки, след като разбра, че обвиняемият няма да бъде изправен пред съда поради умственото си състояние, тя заяви, че се чувства „вцепенена“. В коментар за The Mirror Йънг каза: „Наистина не мога да опиша с думи колко съм ядосана. Това никога няма да приключи. Той можеше да бъде изправен пред правосъдието много по-рано, но Рон беше създаден да бъде този крал, който беше недосегаем, а адвокатите му продължаваха да забавят делото. Отново се почувствах малтретирана и като пешка в играта."