Daddy Yankee, суперзвездата на регетона, известен с глобални хитове като "Gasolina" и "Despacito", ще посвети живота си на християнството след като обяви, че се пенсионира.

46-годишният рапър и певец от Пуерто Рико направи съобщението в неделя вечер на сцената след последния си концерт в Сан Хуан. „Този ​​ден за мен е най-важният ден в живота ми и искам да го споделя с вас, защото да живееш живот на успех не е същото като да живееш живот с цел“, каза Daddy Yankee пред феновете си.

„Една история свърши и нова история е на път да започне; ново начало. Всички инструменти, които ми бяха дадени, като музика, социални медии, платформи, микрофон, всичко, което Исус ми даде, сега е за Царството “, продължи изпълнителят. „Благодаря ти много, Пуерто Рико и се надявам да вървиш с мен в това ново начало. Обичам те, Пуерто Рико! Постигнахме целта.“ 

 

Daddy Yankee, чието истинско име е Рамон Луис Аяла Родригес, официално обяви

плановете си да се пенсионира

през 2022 г. Той издаде последния си албум, наречен „Legendaddy“, и отиде на разпродадено световно турне La Última Vuelta. 

Музикантът завърши турнето си с последен набор от шоута, наречен "La Meta", в Сан Хуан.

Оттеглянето на Daddy Yankee от музиката идва повече от три десетилетия след началото на кариера, която постави регетона, музикален жанр от Пуерто Рико, който смесва хип-хопа с латиноамериканските и карибските ритми, на световната карта.

Неговият успех, който включва и хитове като "Somos de Calle" и "Con Calma", го направи един от най-големите идоли в латино музиката и носител на шест латино награди Грами. През 1995 г. той издава първия си албум "No Mercy" и достига международна звезда няколко години по-късно с емблематичния "Barrio Fino".