Връзката между френския президент Франсоа Оланд и актрисата Жули Гайе датира от цели 2 години. Това бе разкритието, което шашна Франция. Публикува го сп. ,,Клоузър". Първоначално то пусна само кратка информация за тайната любов на президента. А той, без да знае, че са го сгащили сериозно, дори опроверга и се закани да ги съди. Сега обаче Оланд мълчи гузно, жена му, с която нямат сключен брак, изпадна в депресия и я приеха в болница. А младата любовница е на седмото небе, защото постигна целта на всяка млада артистка - да добие популярност не просто в целия свят, а в Америка. Е, доби я. От 2011 година до сега Оланд и Гайе са използвали два апартамента в Париж, за да се срещат, и дори са прекарали няколко уикенда в Южна Франция. Именно управителят на хотела в Южна Франция, където са отсядали, разкрил връзката. През двете години Оланд и Гайе се разделяли и сдобрявали. Официалната приятелка на президента Валери Трирвайлер знаела за аферата и успяла да ги раздели веднъж. После обаче двойката отново се събрала и докато официалната спътница почивала през лятото на 2013 г. сама в Гърция, Оланд и Гайе били в град Тюл в департамента Корез, Франция, и дори не се притеснявали да излизат на обществени места и да пазаруват.

Подозрителна от месеци насам, Валери Трирвайлер изразходвала много енергия, за да влезе в костюма на първа дама и охотно се показвала по време на фестивала в Кан, когато разбира, че предполагаемата любовница на Оланд ще е там. ,,Тази стратегия функционираше добре, когато президентът и артистката бяха скъсали", казват журналисти. ,,Паузата" обаче продължила до юни 2013 г., когато държавният глава и г-ца Гайе открили любовното си гнездо на улица ,,Цирк". От този момент

двамата повече не се разделили

,,Клоузър" пише, че двойката се запознала в ресторант в Париж. Активистка на социалистическата партия, Жули Гайе влиза в средите на президента Франсоа Оланд благодарение на неговата първа спътница в живота и майка на 4-те му деца Сеголен Роаял. Тя участва в митинги в нейна подкрепа по време на кандидатпрезидентската й кампания през 2007 г. Така си създава контакти, които няколко години по-късно ще я изстрелят в обкръжението на настоящия държавен глава. И до леглото му, в което тя смени Трирвайлер. С нея пък преди 7 г. Оланд кръшна на предишната си половинка - същата Сеголен Роаял.

През 2012 г. Гайе се появява в пропаганден филм в подкрепа на кандидатурата на Оланд за държавен глава. Там тя казва: ,,За първи път го видях на неофициална вечеря. Срещнах един скромен човек, който беше толкова възхитителен, че това ме накара сега да стоя пред вас. Той наистина умее да слуша, това е толкова рядко качество, даже много, много рядко." Според новите разкрития, когато е изричала тези думи, тя вече е била в любовни отношения с кандидата на социалистите. Макар връзката да продължава 2 г., за нея се заговаря през март 2013-а, разказа авторът на папарашките снимки Себастиен Валиела. Преди 20 г. той прави и първата снимка на Митеран с незаконната му дъщеря Мазарин. През ноември Валиела случайно попада на шофьор на Елисейския дворец, който идва да вземе Гайе в кафене ,,Флора" в Париж. Усетил, че това може да е големият му шанс, тръгва след автомобила и така открива сградата на улица ,,Цирк", където е любовното гнездо на двойката. Когато научава за това, директорката на ,,Клоузър" - издание, притежавано от семейната компания на Берлускони ,,Мондадори", му поръчва да направи снимките. За папарашките фотоси той получава 30,000 евро.

Междувременно президентът не пропусна да уважи и официалната си спътница - изпрати й цветя и шоколадови бонбони в болницата. Дори й се обаждал няколко пъти по телефона и чрез есемеси.

Какво друго се знае за Жули Гайе? Най-любопитното е, че е снимала в България през 2005 г. заедно с Кристоф Ламбер. Тогава тя се превъплъщава в ролята на Олга във филма ,,Заекът на Ватанен", продуциран от Патрик Сандрен. Няколко години по-късно отново посетила страната, за да участва във филм за Нюрнбергския процес. При едно от тези гостувания отишла без паспорт и се наложило съдействието на българските власти за разрешаване на престоя й.

Русокосата хубавица не се бои от горещи сцени

във филмите, в които е участвала. В два от тях тя се снимала в откровени секссцени. За първи път Гайе се появява гола на екрана във филма ,,Клара и аз" през 2004 г. Също без дрехи в цял ръст зрителите са я виждали и в лентата от 2010 г. ,,Без да оставяш следи". Съвсем млада през 1998 г. актрисата позирала и за серия черно-бели снимки, на които е с голи гърди.

В последните дни нейното име е едно от най-търсените в Google. Средно 1 млн. души дневно искат да научат що за птица е жената, която накара 60-годишния френски президент да пренебрегне всякаква предпазливост и да се държи като влюбен юноша.

Жули Гайе дължи много на списание ,,Клоузър" - без него едва ли някога щеше да придобие световна слава, а снимката й да се появява във всички големи медии на планетата. Средностатистическият френски актьор израства и се развива основно във френскоезичния свят - Франция, Белгия, Швейцария, Люксембург и някои африкански страни.  Но въпреки тази огромна услуга, която това списание й направи, госпожата заведе дело срещу него. Ако бъде осъдено, изданието ще трябва да плати 50,000 евро обезщетение и да публикува съдебното решение на първа страница.

Родената на 5 юни 1972 г. Гайе е красива, талантлива и богата, но шансът й с това да покори света бе равен почти на нула. Трябваше й още нещо и тя го постигна.

Всъщност истинската звезда в семейството е баща й - световноизвестен коремен хирург. Хирург е и дядо й, а майка й се занимава с търговия с антикварни предмети. Бащата Брис Гайе водел малката си дъщеря с него, когато посещавал пациентите си и дори онези, които умирали от рак. Самата тя твърди, че след като на 7 г. за първи път видяла мъртво тяло, това й повлияло по-късно да живее живота си на пълни обороти.

Малката Жули отрано е посветена на артистичната кариера - тя започва да се занимава с пеене на 8 г. Решава да стане актриса на 14 г. На 17 г. заминава да учи актьорско майсторство в Лондон, след което се връща във Франция, започвайки да играе в киното и телевизията. В университета специализира психология и история на изкуството. Жули Гайе не е в същата лига като Катрин Деньов и Софи Марсо, но все пак зад гърба си има 50 филма, като кариерата започва с шедьовъра на Кшищоф Кешловски от 1993 г. ,,Три цвята: синьо". Последната изява пък е в сатиричен филм за взаимоотношенията във френското външно министерство, където

тя играе жена вампир

която е дипломатически съветник. Снимала се е в естетски продукции, както и в популярни ленти. Както вече стана ясно, в кариерата й има филми с еротични сцени, играла е също проститутка и лесбийка. Нейни колеги казват, че имала ,,рокендрол темперамент", но едновременно с това била много спокойна и уравновесена.

Освен като актриса тя се пробва и като филмов продуцент, певица и журналистка. Пяла е в дует с известния френски певец Марк Лавоан. Притежава три продуцентски компании. Винаги е правила впечатление на червения килим в Кан с елегантните си, но и доста дълбоко деколтирани рокли. През 2003 г. се омъжва за известния аржентински сценарист и режисьор Сантяго Амигорена, от когото има две деца. Двамата са разделени от 2006 г. Днес децата им Тадео и Езешиел са на 15 и 13 г. ,,Децата са израснали с двата езика и двете култури", твърди актрисата. Те били привърженици на аржентинския отбор по футбол. ,,Когато са на ваканция при баща си, не им се обаждам всеки ден. Не искам да се чувстват виновни, че са далече от мен", казва Гайе. Според някои източници в момента Сантяго Амигорена живеел с друга известна френска актриса - Жулиет Бинош.

След като избухна скандалът, Амигорена обяви, че ,,Жули е прекрасна артистка, която работи много". Той бил натъжен и изключително изненадан от нещата, които се говорели за нея. Амигорена твърди, че актрисата остава спокойна в медийната буря, която се е стоварила върху нея. Тя нарушила мълчанието си само за да заяви, че не е бременна, както твърдеше слух в туитър.

Родителите на актрисата притежават дворец край село Сен Мартен дьо Гоан в община Берак. Той е строен през 1689-1690 г., а семейството става негов собственик през 2005 г. Дворецът ,,Кадрей" е паметник на културата. Гайе често прекарвала ваканциите си в имението. След като избухна скандалът, наблюдатели си спомниха, че миналия август, когато трябвало да посети абатството на Фларан, на 30 км от Берак, президентът Оланд изчезнал и всички го чакали повече от час и половина. Предполага се, че той е отишъл сам в двореца, за да обядва със семейство Гайе.