Тениска, с която запушвал устата на жертвата си, докато я изнасилва, прати българинът Емил Емилов в затвора в Лестър. На кадри от камерите за видеонаблюдение било записано как Емилов изхвърля дрехата си.

Нито едно момиче не харесало Емил и той решил да изнасили тийнеджърка в Лестър

По-късно по нея било отркито както неговото ДНК, така и това на 19-годишната му жертва. Солидното доказателство накарало съда да го прати директно в затвора за 88 месеца. За да облекчи присъдата си, Емилов признал вината си.

По време на процеса станаха известни и факти от нощта на изнасилването. Емил посетил бар в Ню Уок и започнал да се пробва с момичетата вътре. Всички обаче го отблъсквали. Така той решил да причака младата барманка, която свършила по-късно работа. 

Той я заплашил, но тя не разбирала български. Помислила си, че е обирджия и му предложила всичко, което има. Емило обаче не искал парите й. Хванал я за косата и я издърпал в близките до пътя храсти, където я изнасилил. През цялото време затискал устата й с дрехата си. След като приключил, той избягал в България.

Малко след това обаче решил да се върне във Великобритания. Емил бил арестуван още при слизането си от самолета на летище „Лутън“.