26-годишният Иван Димитров, който беше задържан по обвинение, че иска да прави секс с 14-годишно момче, се споразумя с прокуратурата. Българинът получи присъда 180 дни затвор. Въпреки че Димитров влезе в ареста на 30 юни, той ще бъде освободен веднага заради доброто си поведение.

Димиторов живее от няколко години в Чикаго. Той влезе зад решетките, след като бе спипан, че търси педофилски секс. Българинът пусна обява в Крейгслист, че търси младо момче за свой сексуален партньор. Тогава шерифски офицер се представя за 14-годишно момче и двамата с Димитров започват да водят разговор, който придобива сексуален характер. Когато си уговарят среща, вместо на тийнейджъра Димитров попада на няколко детективи, които веднага го арестуват. Последните няколко месеца българинът прекара зад стените на затвора в Лейк Каунти. Срещу него беше повдигнато обвинение за неприлично склоняване на дете, което е углавно престъпление трета степен.

Въпреки че Димитров получи отново свободата си, през следващите две години той ще бъде под пробация. През този период нашенецът няма да има право да ползва интернет и да общува с деца под 17-годишна възраст. В уговорката с прокуратурата влиза и полагането на 100 часа общественополезен труд.