Този месец Lenovo започна продажбите на първия потребителски смартфон с технологията за добавена реалност Tango, но съвсем скоро компанията ще има конкуренция. DigiTimes пише, че Asus също разработва такъв телефон и се кани да го представи в началото на следващата година по време на изложението CES.

Според изпълнителния директор на компанията Джери Шен устройството се казва ZenFone AR. Засега той не споделя повече подробности за характеристиките му, освен че ще предложи напреднала функционалност и висока производителност на конкурентна цена. През второто тримесечие на следващата година би трябвало да видим и смартфоните от следващото поколение ZenFone 4, които ще предложат подобрени камери, а Шен се надява, че ще помогнат за увеличаване на продажбите и подобряване на печалбата.

Изпълнителният директор на компанията признава, че през третото тримесечие мобилният бизнес е понесъл загуби заради по-ниските от очакваното доставки, но вярва, че положението ще се промени в периода между октомври и март 2017 г. и отново ще се върне на печалба. Asus се кани да пусне през третото тримесечие на следващата година и all in one устройство за виртуална реалност, което ще има вградени камери и сензори и ще поддържа управление чрез контролери.