Въпреки твърденията, че хотелът на Тръмп във Вашингтон прави десетки милиони долари годишно, той всъщност е натрупал 70 милиона долара загуба за четирите години на президентството на собственика си, според документи, обнародвани от Надзорната комисия към Камарата на представителите на САЩ.

Това е първият случай, в който разследване на Конгреса оповестява детайли от финансовите дела на бившия президент.

Следователи на районната прокуратура на Манхатън и главният прокурор на Ню Йорк също разглеждат финансите на Тръмп, но не са публикували нищо.

Приходът от Trump International Hotel, указан в разкритите финансови данни, е 156 милиона долара за периода 2016-2020 година.

За същия период обаче загубата е 70 милиона долара и се е наложил заем от 27 милиона долара от една от компаниите на Тръмп - DJT Holdings LLC. Над 24 милиона не са изплатени и вместо това са конвертирани в капиталови придобивки, казват от комисията.

Панелът също така твърди, че според документи на General Services Administration (GSA) Тръмп е получил „необявено специално отношение“ от „Дойче банк“ при строителен заем от 170 милиона долара.Условията на заема предвиждали изплащането на главницата от Trump hotel да започне през 2018 година, но същата година условията били ревизирани и разрешили изплащането да се отложи с 6 години.Различни комисии към Камарата на представителите се опитват да получат достъп до данъчните декларации на и друго финансова информация на Тръмп от фирмата, която му води счетоводството - WeiserMazars LLC, но безуспешно.Надзорната комисия се опива да установи дали работата на General Services Administration, която се грижи за федералните сгради и земи, е опетнена от някакъв конфликт на интереси при договора за сградата на Тръмп. През 2012 година GSA му отдаде под наем сградата Old Post Office за срок от 60 години, а Тръмп я преустрои в луксозен хотел, който отвори врати през 2016 година, когато той беше кандидат за президент.При поемането на президентския пост Тръмп се отдръпна от своите компании, но прехвърли притежанията си на тръст, управляван от синовете му, което му позволява да продължи да се облагодетелства финансово от хотела и други бизнеси.