Раздяла: Димитров прекрати сътрудничеството си с Рашийд

Решението, което всички чакаха, вече е факт. След неубедителното представяне на Григор Димитров през първата половина от сезона днес той обяви, че прекратява партньорството си с австралиеца Роджър Рашийд. В своя профил във Facebook хасковлията обяви раздялата си със специалиста, под чието ръководство се подготвяше през последната година и девет месеца - от октомври 2013-а насам.

„След дълго мислене взех решение да прекратя работните си взаимоотношения с Роджър. Постигнахме много и му желая всичко най-хубаво занапред. Искам да му благодаря за усърдната работа и подкрепата му през последните две години", написа Гришо в социалната мрежа.

Най-големите успехи в кариерата на Григор дойдоха в резултат на общата работа с Роджър. Българинът достигна кота „50 победи", спечели три АТР титли на три различни настилки - в Акапулко, Куинс и Букурещ, и достигна полуфинал на „Уимбълдън", където отстъпи на световния номер 1 и бъдещ шампион Новак Джокович в зрелищен сблъсък.

За съжаление през настоящата 2015 г. хасковлията бележи сериозен спад в играта си, като представянето му е повече от посредствено до момента. Не успя да защити титлите си и не спечели нито една нова. Само преди няколко дни Григор отпадна в 3-тия кръг на течащия в момента „Уимбълдън", в резултат на което ще падне с няколко места в класацията на ATP от следващия понеделник.

„След като прекарахме вълнуващ и успешен период заедно, Григор реши да прекрати нашето сътрудничество, пък пише самият Рашийд в Instagram. - Аз уважавам неговото решение и му желая успех в постигането на неговата цел в света на висшия тенис."