Синдикът Дора Милева е ужасена от решението на Гриша Ганчев

Действията на Гриша Ганчев спрямо 31-кратния шампион на България ЦСКА (ПФК ЦСКА АД) придобиха характер на гавра. Тези дни в публичното пространство се появи протокол от заседание на УС на дружеството, в което е взето решение да бъде свикано редовно общо събрание на акционерите на 20 юли. На него ще се разглежда изменение на устава, според което наименованието на футболния клуб ще бъде променено от ПФК ЦСКА АД на ФК „Лупи" АД. Предлага се и промяна на седалището - от бул. „Драган Цанков" №3 - адреса на ст. „Българска армия", на бул. „Джеймс Баучер" №71, етаж 3, ателие 4. Това всъщност е домашният адрес на изп. директор на ПФК ЦСКА Николай Паслар, който живее там под наем. Както е известно, Лупи е популярният в обществото прякор на бившия шеф на клуба Александър Томов.

Проектът е приет единодушно, без да има предложения или изказвания. Всъщност са присъствали само Паслар (назначен на позицията именно от Гриша Ганчев) и Тодор Тодоров, докато третият член на УС - Ивайло Манджуков, не е присъствал. По този начин Ганчев ясно показва, че не само не смята да оздравява дружеството, както обеща пред феновете и през октомври на стадиона, а по-късно на среща в офиса му, ами и да превърне клуба със славна история в посмешище.

Извън този скандален замисъл на общото събрание предстои да бъде приет и „годишен финансов отчет на ПФК ЦСКА АД за 2015 г. и докладите на експерт-счетоводителя". Парадоксите в ЦСКА не секват дотук. За вторник бе насрочена пресконференция, обявена в сайта на ПФК ЦСКА, на която ще участват треньорът Христо Янев и изпълнителният директор Пламен Марков. Темата е подготовката на новия клуб с името ЦСКА (бившия „Литекс") за участието му в новата Първа професионална лига.

Това потвърждава съмненията, че дружеството ПФК ЦСКА, което е в процедура по обявяване на несъстоятелност и се бори да бъде задействан оздравителен план за него, с което да получи лиценз за „Б" група, ще остане без футболисти. Клубът няма и право да картотекира нови играчи заради действаща забрана от УЕФА. Интересното е също, че Марков е изпълнителен директор в дружеството ФК ЦСКА, което не получи разрешение през миналия сезон да стане приемник на ПФК ЦСКА. Иначе изпълнителен шеф на ПФК ЦСКА е Паслар.

Синдикът на ЦСКА Дора Милева коментира намеренията на Гриша Ганчев да смени името на ЦСКА на ФК „Лупи" така: „Информацията е вярна. Има такова искане и дори в момента го чета. Това е пълно безобразие. Просто нямам думи как може да ти хрумне да направиш такова нещо. Това е гавра с ЦСКА - с историята, с феновете на ЦСКА. Не знам какво да кажа. Действията на определени хора минават всякакви граници. Нали искаме да се спазват законите на България. Така ли се спазват?! Тези, които най-много настояват за спазване на закона, сега го нарушават по най-грубия начин. Вече два пъти се опитаха да ощетят кредиторите и държавата, но няма да го позволя. Поисках от БФС и спортното министерство да ми предостави всички документи, които Паслар е пращал до тях. Все още не са ми предоставени. Ако не го сторят в най-скоро време, ще се обърна към съда и той ще ги задължи", каза Дора Милева. На въпрос дали е получавала заплахи за предприетите от нея действия Милева каза: „Засега не. Само ми пробиха фейсбука и пишат някакви глупости от мое име, но вече съм сезирала когото трябва. Няма да се поддам на натиск."