Най-малко 58 милиона американци в 20 щата са под напрежение заради идващото лошо време, тъй като се очаква голяма зимна буря да донесе обилен сняг, силни ветрове и заплаха за торнадо от Колорадо до Алабама до четвъртък. В четвъртък сутринта беше обявено наблюдение за торнадо за части от Кентъки, Алабама и Тенеси, включително Мемфис, Тенеси; Литъл Рок, Арканзас; и Падука, Кентъки. Издадено е предупреждение за повишена бдителност за торнадо за части от Мисисипи, включително Джаксън, Меридиан и Хатисбърг, което ще остане в сила до 17:00 часа местно време. Поривите на вятъра могат да достигнат над 110 км в час. Студ от 45 градуса под нулата очаква райони в САЩ, 400 000 души в Тексас са без ток Предупрежденията за зимна буря се простират от Ню Мексико до Илинойс поради очаквания за райони с обилен снеговалеж. Предупрежденията за опасен вятър остават в сила в целия Югозапад, а предупрежденията за силни ветрове са в сила в района на Големите езера.

Зимната буря донася сняг и ветрове

Бурята ще продължи да се движи на изток в четвъртък, като се очаква по-опасно време от крайбрежието на Мексиканския залив чак до Охайо. Може да има разрушителни ветрове и торнада от Тексас до Алабама и Охайо. Най-сериозна опасност от торнадо в четвъртък, ще има в Мисисипи, Алабама и Тенеси. Обилен сняг се очаква от Колорадо до Мичиган до четвъртък. В някои райони, особено в Канзас и Небраска, може да има 15 до 30 см сняг. Снегът ще бъде придружен със силен вятър. През нощта от сряда срещу четвъртък градушка, по-голяма от топки за голф, удари Арканзас и Тенеси. В Оклахома се съобщава за разрушителни ветрове със скорост близо 110 км в час. В Чикаго може да натрупа до 15 см сняг; това може да се окаже най-голямата снежна буря за сезона там, ако буреносната атмосферна система се измести още по на юг. В Денвър почти 40% от полетите в сряда бяха забавени или отменени поради обилния сняг. Голяма зимна буря нахлу в 20 щата, лошо време очаква 58 млн. души

Торнада

Възможни са торнада от сряда до четвъртък сутринта от Арканзас до Тенеси и Северна Мисисипи. Националната администрация за океаните и атмосферата съобщи, че е възможно торнадо в окръг Гибсън, Тенеси, рано в четвъртък. В четвъртък следобед се очакват силни бури в Мисисипи и Алабама, където са възможни няколко силни торнада. Преди бурите имаше рекордно високи температури в Средния запад и Източното крайбрежие. Около 200 рекорда могат да бъдат поставени до петък.