Жена от Пловдив отнесе няколко глоби, въпреки че пуснала SMS, за да паркира на синя зона в центъра на града. Докато чакала детето си пред филиал на градската библиотека, дамата видяла как паяк отнесъл колата.

„На излизане от библиотеката установих, че колата ми я няма. Първоначално си помислих, че съм объркала регистрационния номер на автомобила си - не бях. Както и че съм просрочила времето - имах обаче още 20 минути. Случаят обаче е, че съм паркирала до контейнер за смесен битов отпадък. Вдигнали са ми колата, защото възпрепятствам сметосъбирането”, обясни Силвия Григорова пред Нова тв. 

Маркировката, където жената е паркирала, по нищо не подсказва, че там не трябва да се спира. „Взеха ми 80 лв. за репатрирането, 2 лв. за синя зона, която платих, 2 лв. за наказателен паркинг и 50 лв. фиш за възпрепятстване на сметосъбирането. Общо платих 130 лв.”, обясни Григорова.

От пловдивската градска мобилност по-рано обясниха, че никой няма право, според Закона за движение по пътищата, да паркира пред контейнер за смет.