Няма как да съм готов с кабинет при положение, че вчера разбрах за номинацията си. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. 

"Няма срок за кабинет в конституцията, но и при президента стана въпрос, че разумният срок е една седмица. Ще търся министрите по министерствата, ще търся министри, които са експерти, равноотдалечени от всички политически сили и хора, които не са компрометирани. Имам предвид някои имена, но има разговори, за да не изпаднем в нелепа ситуация. Стартирам отсега разговорите", добави Главчев.

Още в понеделник ще подам заявление за неплатен отпуск в Съдебната палата, уточни той.

Не сме се чували и виждали отдавна с Борисов, когато ме избраха за председател на Сметната палата в Народното събрание, когато се видях и с всички народни представители. Бих се срещал с всеки, с когото имаме да вършим нещо в полза на гражданите. Когато съставя списъка с кандидатите за служебни министри, ще ги представя на политическите сили в Народното събрание, отбеляза Главчев.

Проследих споровете. Не мога да хвана на споровете къде им е краят. Не мога да кажа дали някой от сегашните министри ще остане на поста си, заяви още Главчев.