До неприятен инцидент в столичното метро се стигнало след срещата между "Лудогорец" и "Левски" преди дни, сигнализираха от Нова тв. Медията показа клип, на който футболно фенове вилнеят в метрото и използват пожарогасителите. Заради праха от тях обаче се наложило машинистът да спре влака, а хулиганите се разбягали. Хората разказаха, че са започнали да се задушават, докато мотрисата спре на следващата станция. Те сами поискали помощ по уредбата, когато започнало да е трудно дишането във вагона.

Николай Николов, началник управление Експлоатация в метрополитена обясни, че хулиганите се качили на метрото от СУ. След като започнали да пръскат били готови да слязат от влака дори в движение, ако има кой да им отвори във влака. Около 15 секунди по-късно на метростанция "Западен парк" метрото спряло и те избягали. Според Николов във вагона са били само футболни фенове - обикновеният пътник би останал на пейка и потърсил съдействие от служители на метрополитена. Няма информация за оплакали се от медицински проблеми. Той поиска записа, с който разполага Нова тв, тъй като те нямат такъв, на който да се виждат лицата на хулиганите.

Има изкривен таванен панел, не се знае дали е от същата агитка. Има и залепени лепенки. Прахът от пожарогасители се чисти трудно, наложило се е и разглобяване на въздуховодите, оплака се Николов. Това не е първият случай, за щастие не е практика - имало е такъв след друга футболна среща.