сн. семеен архив

30-годишна американка се самоуби в Бургас, след като скочи от терасата си на осмия етаж. Кървавият инцидент стана през миналата седмица. Алиша е била женена за 60-годишния българин Григор Георгиев. Семейството живеело дълги години в Америка, но наскоро се преместили в България. Купили си апартамент в луксозна кооперация. Там се и разиграла трагедията.

Следователите допускат, че семейни проблеми са причина за решението на Алиша да сложи край на живота си. Младата жена е полетяла от близо 25 метра височина и е загинала на място. Тя е паднала точно пред входа на механа, която се намира в същата сграда. Съпругът й е станал пряк свидетел на полета от 8-ия етаж. Той разказал, че я спасил малко по-рано, когато отново тръгнала да се хвърля през терасата. При втория й опит обаче не смогнал да реагира навреме и тя се преметнала през перилата. Въпреки това успяла да се хване с две ръце за балкона, което подсказва, че е променила намерението си в последния момент и се е опитала да се спаси. Григор пробвал да я издърпа, но не съумял. След това започнал да крещи от терасата за помощ. Жена му се задържала в това положение не повече от минута, след което полетяла надолу. Съпругът е задържан в полицията, но по друга причина - заради открито в дома му незаконно оръжие.
Трагедията с младата жена станала след жесток семеен скандал. Съседите чули виковете им и откъслечни фрази, но никой не знае за какво са се карали, тъй като двамата разговаряли на английски. Според разследващи причина за кавгата е бил поискан развод от страна на американката. Съпругът Григор въртял в Бургас частен бизнес, но от полицията отказват да съобщят точно с какво се е занимавал. Семейството се преместило от САЩ в България преди около година. Самоубилата се жена е родена в град Апопка, Флорида, но според съседите им в Бургас била с руски произход. ,,Чертите й бяха като на рускиня, а освен това говореше и перфектно руски. Никога не са ни разказвали за себе си. Знаехме единствено, че Григор е работил в Америка като компютърен специалист", разказаха хора от кооперацията им. Много от съседите не знаеха дори, че съпругът е българин и дори мислеха, че се казва Грег.