"Хората трябва да чуят конкретна програма за това как ще спре това безвремие и тази сериозна политическа криза, в която ако не успеем след тези поредни шести избори да се върнем към нормалните механизми на демокрацията, ще се превърне в криза на демокрацията".

Това каза пред bTV Екатерина Захариева, която е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик. Тя е завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Шест мандата е депутат от ГЕРБ и вицепремиер в третия кабинет на Бойко Борисов.

"Отговорът е в правилата на демокрацията и нашата Конституция. Тези, които са събрали най-голямо доверие, те трябва да управляват и то с ясна програма и с ясни политически ангажименти", допълни тя. 

"Няма как да няма коалиционно споразумение с правилата на демокрацията, които казват, че този който печели изборите, ще трябва да бъда носител на мандата и трябва да има най-голям Министерски съвет", продължи Захариева. 

"Мисля, че експерименти от типа на министри, които са експерти, не са ясни политически лица, които са се явили на избори, които носят отговорността пред техните избиратели - трябва да прекрати, защото това е една от причините за това че сме на избори за шести път", завърши Захариева.