Убитият Тодор Йорданов е трябвало да бъде абитуриент през тази година…

Ева Мартинова
Webcafe.bg

Враца. Двама братя на 32 и на 36 години (единият с прякор Поничката е криминално проявен, с регистрации за кражби и шофиране в нетрезво състояние) убиха ученик на оживена улица пред очите на приятелката му и случайни минувачи.

18-годишното момче натиснало клаксона, за да им покаже, че не е ОК да вървят в средата на улицата в непешеходна зона. От снимките се вижда, че има свободен използваем тротоар, т.е. не са били в безизходица.

Обиждали са се, после единият брат е държал ученика, докато другият го е налагал с метален бокс. От репортажите по тв и снимките в регионалните вестници става ясно всичко.

Става ясно защо България е такава, каквато е. Кофти място за живеене.

1. Ние мразим правилата.

Мразим да ги спазваме и не го правим. Вървим по оживени улици на пътното платно, защото така сме решили. Защото ще си правим, к'вото си поискаме, щото няма кой да ни накаже. Няма кой да ни възпита. Няма кой да ни осъди, няма кой да ни прати в затвора, няма кой да ни покаже какво е истинска справедливост, а не първобитната такава. Ние убиваме за забележка. И после сме "потресени".

2. Ние не помагаме на хора в нужда.

Гледаме как убиват човек и снимаме, цъкаме с език или звъним на приятели да разкажем какво сме видели. Ние не спираме, за да закараме момчето в болница, ние не правим път на линейката да мине. Ние сме фотографи, случайни репортери, сеирджии, страхливци, но не и хора.

3. Ние сме ненужни.

На спешния номер 112 във Враца никой не вдига. Държавата не се интересува от нас, за Държавата сме като истината - вечни. И затова според нея можем да почакаме. И докато изчакваме - умираме. Пред очите на другите.

Инцидентът, в който ученик е убит заради спор на пътя, става на оживена улица в центъра на Враца.

Спорът между 18-годишния Тодор и двамата нападатели става по обяд в центъра на Враца. Убитото момче натиснало клаксона на автомобила си и това ядосало двамата братя - Десислав и Иван, които пресичали улицата. Младежът отивал на училище, а в автомобила пътувала и негова съученичка и приятелка. 

„Последвали са реплики, обидни думи и побой", обясни говорителят на ОД на МВР Красимир Василев. "Двамата братя са нанесли на 18-годишното момче множество удари с ръце", съобщиха от Окръжната прокуратура в града. 

Линейка идва петнайсетина минути след побоя. Тодор е откаран в болницата в града, където малко по-късно умира. Ивайло, братът на 18-годишния ученик е категоричен, че Тодор никога не е бил агресивен и опроверга информациите, че абитуриентът носел в себе си метален бокс и пръв е проявил агресия.

През тази година Тодор е трябвало да бъде абитуриент. 

И двамата братя вече са задържани от полицията. 36-годишният Десислав е криминално проявен за кражба и шофиране в нетрезво състояние. И той, и 32-годишният му брат Иван са се занимавали с продажба на автомобили.