Двама мъже - на 43 и на 40 години са задържани в София за разпространение на наркотици. Специализираната полицейска операция е реализирана от служители на отдел „Наркотици“ в ГД „Борба с организираната престъпност“ на 7 септември.

След постъпили данни,

че двама мъже се занимават с разпространение на наркотични вещества, са предприети действията. Акцията е била проведена на два адреса в столицата. Служителите на реда са задържали мъже на 43 и на 40 години.В жилището на по-възрастния са открити количества марихуана, хероин и кокаин, както и около 35 000 лева. В апартамента на другия са намерени малко количество марихуана и два вида таблетки, представляващи амфетаминови производни.

Първоначалните данни показват,

че иззетите количества са: около 2 кг марихуана, към 0,400 кг хероин, около 0,100 кг кокаин, 1,5 кг таблетки.Назначени са експертизи за уточняване на количествата и вида на иззетите таблетки.Образувано е досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за 72 часа и  са привлечени в качеството на обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.  Те са обвинени за държане с цел разпространение на наркотични вещества.