След продължили близо две денонощия проливни дъждове Дубай е под вода. Валежите са нетипични за тези територии, които целогодишно са сухи и горещи. 

Голяма част от Обединените арабски емирства са наводнени. В сила е червен код за опасно време. Дъждът беше придружен и от ураганен вятър, а също и гръмотевици и светкавици.

На места улиците се превърнаха в реки, а хората са без ток, газ и питейна вода. Отменени са полети, тъй като водата заля Международното летище в Дубай. То продължава да има най-големия пътникопоток в света. Броят на пасажерите е нараснал с 10,7% през последната година, съобщиха от аеропорта.

Над 100 милиона пътници са преминали през Дубай, като се повишава числеността на тези от Индия, Великобритания и Саудитска Арабия. Около 100 авиолинии летят до 240 дестинации, като преминават, пристигат или отпътуват от емирството. То приютява и държавната авиокомпания „Емирейтс" (Emirates). Наскоро Дубай обяви, че през летището му е изместило лондонското „Хийтроу" като най-използваното в света.

Снимки и видео: MeteoBalkans