Случвало ли ви се е да забележите поле във вашата сметка за мобилен телефон с името ,,Други"или ,,Такси за употреба". Това е потенциален прозорец за така наречения cramming.  Голяма роля в него имат малки компании, които претендират, че им дължите пари, и без ваше знание се включват във вашата фактура. Как става това? Като намерят номера или имейла ви, най-често доброволно предоставен от самите вас. Когато се абонирате за купони в интернет и изскочи фалшив линк, който пита за личните ви данни,  купонът така и не пристига, но компанията, която притежава линка, вече ви има в графа ,,клиенти".

По-късно те се свързват с вашия мобилен оператор и изискват сравнително малка такса, например 9 долара. Каква е вината на Att, Verizon, Sprint и Тmobile в такъв случай? Мобилните оператори знаят, че тази такса вероятно не е за реално предоставени услуги, но въпреки това не я премахват, нито я наименоват подобаващо. В замяна те вземат 30-40 процента от сумата. Докладът на търговската комисия не споменава за какви суми става дума, но предвид милионите клинети може да предположим мащаба на тази схема.

Според директора на ,,Граждански борд за полезност" Браян МакДаниел много от хората плащат суми, без да знаят за какво точно са таксувани. И дори, ако видят съмнителна такса върху основния пакет с услуги, не се досещат, защото общата сума не е различна от това, което плащат обикновено.

Как да се предпазите от подобна измама? МакДаниел е категоричен, че това става, като педантично четете сметката си и не раздавате номера си на непроверени места. Ако все пак на месечната ви сметка се появи графа със съмнително съдържание, може да го докладвате на www.citizensutilityboard.com.