Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има работна среща в Скопие, съобщиха от МВР. Срещата ще започне в 12 часа на 30 януари местно време в Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония. В нея ще участва и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.

След приключването ѝ се очакват изявления за медиите. По време на разговорите ще бъдат обсъдени организацията на предстоящото отбелязване на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев, както и съвместни действия за гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари.

Предстоящите чествания бяха обсъдени в петък и от служебния премиер Гълъб Донев и премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в телефонен разговор.

Премиерът Донев отново припомни тогава очакването на страната ни Република Северна Македония да предприеме необходимите действия за прекратяване на говора и престъпленията от омраза, както и за зачитане на правата на македонските българи.