Четирима души са задържаните при спецоперация срещу кражби на коли. Това съобщи главен инспектор Николай Пелтеков, началник на сектор „Престъпления, свързани с МПС”, СДВР.

Полицейската операция беше проведена на 5 ноември. Трима от задържаните са известни на МВР, включително за кражби на автомобили, единият е известен и за причиняване на катастрофа, обясни инспектор Пелтеков.

Групата е хваната, докато разглобява автомобил висок клас на около 2 години. Според полицията колата трябвало да бъде продадена на части.                

      

Сред задържаните е и Даниел Димитров, известен като Данчо Релето, потвърди инспектор Пелтеков. Това е третият му арест в рамките на 8 месеца. Всичките му задържания са били за кражби на коли, обясниха от СДВР.

Според полицията групата е наела хале, в което да укрива откраднатите автомобили. Служители на СДВР ги наблюдавали от няколко месеца.

Групата работи в този си състав от няколко месеца. При арестите през април членовете били други. Сега един от предишните членове излежава присъда „домашен арест”.
 
Четиримата имали ясни функции – двама крадели автомобила, другите двама го разглобявали. Единият бил с добри познания по отношение на електрониката на автомобила и ел.системата, друг е автомонтьор, обясни инспектор Пелтеков.

Той уточни, че групата е извършвала кражби на предимно нови автомобили. Въпреки това гл. инсп. Пелтеков разясни, че през тази година е отчетен значителен спад на автокражбите.

Данчо Релето е бил специализиран в кражбата на определени марки автомобили. Престъпната група е отнемала автомобилите в рамките на минута, стана ясно още от думите на гл. инсп. Пелтеков.