29-годишната Джулиса Талер е осъдена на доживотен затвор без право на помилване от съда в Минеаполис в четвъртък за убийството на сина й Ели Харт през май 2022 г.

Детето е било на задната седалка

на колата, когато майката стреля девет пъти в тялото му. Яростната атака на насилието оставила останките на детето осакатени, пише dailymail, a престъплението е едно от най-скандалните, които местни ченгета и прокурори някога са виждали. Очевидец съобщил на полицията за колата на Талер, тъй като задният прозорец бил разбит, а едната гума напълно унищожена. Полицаите намерили останките на Илай в багажника, както и огнестрелното оръжие, използвано за убийството му.  Установено е също, че Талер е изхвърлила някои от частите на тялото на сина си в близкия контейнер за боклук.

Мотив за убийството не е посочен

По информация Талер е купила оръжието преди по-малко от седмица, след като бащата на Илай - Тори Харт подал молба за арест.   Майката е губила попечителството над младежа два пъти преди убийството му, тъй като се е борила с алкохолна и наркотична зависимост. След ареста и е установено, че тя е търсила информация в интернет като "колко кръв може да загуби едно шестгодишно дете", както и  "плащане на застраховка живот, ако детето умре", "как да извършим престъпление и да обвини дете".  Собствената сестра на убиеца, Никита Кромберг, я нарече "чудовище" в съдебната зала. “Това, което не мога да си представя, е човек, който е довел дете на този свят, да отнеме живота му”, каза съдия Джей Куам. В съда обвиняемата показвала неприлични жестове и крещяла "аз съм невинна, вие сте боклуци".