Нямам намерение да спирам с бокса.

Това заяви най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев при прибирането си в България след двубоя с Дерек Чисора в зала „О2 Арена“ в Лондон.

Кобрата отстъпи на британеца в реванша между двамата с неединодушно съдийско решение – 112-116, 116-112, 114-116.

„Той не беше толкова пасивен, не беше чист, красив бокс, а извън границите на спорта. Видяхте, че съдията санкционираше някои неща, както той си преценяваше.

Чувствам се зареден и удовлетворен – това е, 2-1 съдийски гласа“, започна той.

 „Той дойде в съблекалнята след края на мача, предложи ми бургери – аз му отказах, но някои хора от екипа ми много се зарадваха на тях, аз ги държа в някаква дисциплина спрямо яденето.

Попитах го за трети мач, той уклончиво отказа, откраднаха победата, както се казва“.

„Не мисля, че някой може да блокира нещо. Винаги търся причината в себе си. За мен това е успехът“, каза още Кобрата.

„Нямам намерение да спирам с бокса, чувствам се перфектно кондиционно. Трябваше да бъда перфектен, да го смажа, за да не зависи в края от съдиите“.

„Аркадите ми не са от удари, те са по-скоро от глави".

Професионалният бокс е и малко мръсна игра. За мен ще е истинско удоволствие да се бия в България, макар че вече сме на преговори за трети мач“, добави той по отношение на евентуален мач на родна земя.

„На всички хора, които ще избълват лоши неща по мой адрес, не ги приемам с лоши чувства, а напротив, с любов.

Малко хора в България разбират от бокс, трябва да се оценяват успехите.

Нищо не ме притеснява. Да се надяваме октомври-ноември да се завърна на ринга – спрямо противника в събота трябваше да е по-различна стратегията, но понякога всичко се случва много бързо“, завърши Пулев.