Четирима президенти на България - Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Румен Радев и Петър Стоянов присъстваха на откриването на музея на Христо Стоичков в София.

"17 ноември 2023 година за мен вече е като 17 ноември 2023-а! Благодаря на президентите Румен Радев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев! Благодаря на Стефка Костадинова и Димитър Пенев! Благодаря на всички приятели, с които открихме моята Зала на славата! Поклон на Владо Памуков и приятелите ми от MobiSystems, издателство Софтпрес и невероятния екип на бранда ми H8S", каза Стоичков при откриването.

В новата "Зала на славата" - музей са показани реликвите, белязали кариерата на легендарния футболист. Откриването беше уважено от Стефка Костадинова, Армен Назарян, Петър Лесов, Таня Богомилова, Красимир Балъков, Наско Сираков, Димитър Пенев, а от САЩ с видео поздрав се включи Валентин Йорданов.

В експозицията са изложени .трите най-високи индивидуални награди в съкровищницата с марка "Стоичков" - "Златна топка", най-важната награда за един футболист - спечелена през 1994 година, "Златна обувка" на голмайстор №1 на Европа (1990 г.), "Златен Онз" за най-добър футболист в света за 1992 година.