Четирима граждани на САЩ са попаднали в престрелка и са били отвлечени от въоръжени лица в Североизточно Мексико, съобщиха в поноделник американските и мексиканските власти, цитирани от Франс прес.

Четиримата американци са преминали през град Матаморос, в щата Тамаулипас, в петък, возейки се в бял миниван, регистриран в американския щат Северна Каролина, посочва ФБР в изявление, публикувано от посолството на САЩ в Мексико. 

"Малко след пресичане на границата неидентифицирани въоръжени мъже са открили огън по пътниците в превозното средство. След това четиримата американци са били качени в друго превозно средство и отвлечени от въоръжените мъже", добави ФБР.

Отвлечените бяха идентифицирани като Латавия "Тей" Макгий, Шаид Уудард, Зиндел Браун и Ерик Джеймс Уилямс.

Агенцията предлага награда от 50 000 долара за всяка помощ, която ще допринасе за освобождаването на отвлечените и арестуването на заподозрените.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор уточни, че отвлечените са отишли ​​в Мексико, за да купуват лекарства. Той добави, че те са се озовали в престрелка между престъпни групировки.