„Аз съм носител на вируса ХИВ. Най-трудно е да се възприемат тези три букви." Това

разкри Чарли Шийн пред водещия на сутрешния блок "Today" на телевизия NBC във вторник. Шийн призна, че е пазил тайната цели 4 години, но те са били ад за него, тъй като е бил шантажиран и изнудван за десетки милиони, и то от хора, които е смятал за близки. „Те ми бяха наистина много близки и помислих, че може да са ми в помощ, ако им се доверя. Доверието ми обаче беше предадено."

Той не каза на колко души е плащал за мълчанието, но сподели, че сумите са достигали милиони долари. Чарли Шийн заяви, че не иска да плаща повече от парите, които биха били полезни за децата му. Актьорът има пет деца и едно внуче. "Мисля, че се освободих от този затвор днес", каза в интервюто за „Today" актьорът.

Диагнозата е дошла след няколко случая на мигрена и неколкомесечно болнично лечение. „Мислех, че имам тумор в мозъка, смятах, че това е краят", сподели легендарният холивудски плейбой. 

Шийн заяви, че е невъзможно да е предал ХИВ вируса на някого преди поставянето на диагнозата, тъй като винаги използвал кондоми. Развежданият три пъти актьор е информирал бившите си съпруги за състоянието си веднага след поставянето на диагнозата.

Чарли беше един от най-добре платените актьори в света, като заработваше по близо 2 милиона долара на епизод в сериала „Двама мъже и половина". През 2010 и 2011 г. приходите му се оценяват на по 40 милиона долара. След бурни скандали с продуцентите ролята му приключи.

Шийн винаги е бил известен с любовта си към алкохола, наркотиците, нощния живот и проститутките.

С него в шоуто се появи и лекарят му, който заяви, че холивудската звезда няма СПИН. По думите му всекидневното лечение потиска вируса и на практика Шийн е "абсолютно здрав". "Чарли има неуловими нива на вируса в кръвта си", заяви доктор Робърт Хюзенга. Той призна, че е имало страхове дали актьорът ще спазва назначеното му лечение, тъй като бил прекалено гневен и депресиран от новината. В крайна сметка обаче се справил.

Сега Шийн казва, че има нова мисия: „Имам отговорност да стана по-добър и да помагам на много хора." А признанието му получи симпатии в социалните мрежи - от неговите фенове до звезди като Лейди Гага.