Ирина Бокова

Алекс Нюман, „Ню Американ"

Ирина Бокова - настоящ шеф на ЮНЕСКО, е смятана за най-сериозен кандидат да оглави ООН. Това става ясно от проучване на британския в. „Файненшъл таймс" от април. Вестникът няма нищо общо с комунистите, защото е един от апологетите на западния елит. Очевидно кандидатурата на Бокова е приемлива за администрацията на Барак Обама, за Кремъл и за други основни играчи. Освен това тя е от „правилния" пол и е от Източна Европа. Всичко това днес е смятано за изключително важно за едно лидерство. Но коя е Бокова и защо елитът се надява да я види начело на нещо, което мнозина наричат „диктаторски клуб"?

За някои тя би била в ООН на мястото си така, както беше на путинските празненства за Деня на победата на 9 май т.г., докато свиреше съветският химн, а зад гърбовете им се развяваха комунистически флагове със сърп и чук.

Първото, което трябва да знаете за г-жа Бокова, е, че тя е кадър на Българската комунистическа партия, дълбоко свързана с режима, извършил масови убийства и завладял страната й. Всъщност шефката на ЮНЕСКО е „бебе в червени пелени" - дете на родители - убедени комунисти.

Освен че е бил комунистически политик и член на висшия ръководен орган при свирепия режим, бащата на Бокова е бил и главен редактор на пропагандния официоз на БКП „Работническо дело". Предполага се, че бруталната диктатура е избила между 100,000 и 250,000 души, сред които дисиденти, християни и много други. Действителният брой може да се окаже и по-голям. Според политолога Рудолф Ръмъл - бащата на термина „демоцид", броят им е 222,000. Много други са жестоко измъчвани и преследвани.

Въпреки всички тези зверства самата Бокова е била ентусиазиран млад член първо на Комсомола, а после и на БКП, като дори заема определени постове при бруталния режим. Заради нейните близки и безбройни връзки с режима и комунистическия й фанатизъм Бокова получава специалната привилегия да учи в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО) - едно от елитните училища на съветския режим, извършил масови убийства.

Бокова остава в БКП, след като тя се преименува на Българска социалистическа партия (БСП) след падането на комунистическия режим на терора. Въпреки промяната на името с цел получаване на достъп до парични облаги, платени от данъкоплатците в САЩ и ЕС, безскрупулната партия, която е в политическия елит на България и днес, продължава да бъде доминирана от същите главорези, както и преди.

Бокова изкара два мандата в българския парламент като член на преименуваната БКП и стана външен министър при премиера Жан Виденов - друг комунистически функционер.

Настоящият пост на Бокова като генерален директор на ЮНЕСКО бе осигурен с подкрепата на Обама. Това е притеснително, и не само защото избирането й предизвика масово осъждане от страна на оцелели от комунистическия български ГУЛАГ, които нарекоха решението „срамно". Но макар наистина да бе срамно, то не бе изненадващо. Белязаната от скандали организация към ООН, която иска да стане глобално министерство на образованието и да наложи на цялото човечество световен унифициран учебен план, бе такъв развъдник на комунисти, престъпници, диктатори, ислямисти, масови убийци и антиамерикански радикали, че администрацията на Роналд Рейгън извади САЩ от нея.

Не е изненадващо, че кандидатурата на Бокова да оглави ООН се отбелязва като възможност да се даде по-голям глас на автократите от Третия свят в „глобалното управление", докато човечеството се готви за това, за което глобалистите говорят като за свой нов „многополюсен" световен ред. Работата на Бокова ще бъде да улесни този преход.

За американците и милионите жертви на комунизма по света обаче кандидатурата на Бокова и статутът й на фаворит представляват отлична възможност да демаскират ООН и членуващите в нея режими като такива, каквито са - заплаха за човечеството и човешката свобода. Осъзнаването на тази заплаха нараства в САЩ и по света. Човечеството трябва да работи за разпускането на ООН и да преследва всички комунисти, които се отърваха безнаказано след разпадането на СССР. В името на свободата и напредъка време е ООН и Бокова да бъдат демаскирани и спрени.