Българката Кристияна Димчева, която катастрофира миналия вторник в Лас Вегас, остава в ареста, след като съдът й постанови гаранция от 60 хиляди долара. Тя заби своя Volksfagen Jetta в стена на Т-образно кръстовище в града, а спътникът с нея - 28-годишният Хосе Антонио Гомез-Лунарте, почина от раните си. "Той явно не е носил колан, защото го открихме сгънат под жабката. Тя беше прикована от колана за седалката, въздушните възглавници бяха излезнали" , каза серж. Ричард Стрейдър от полицията в Лас Вегас.

В колата на Димчева властите намерили много бутилки от бира и марихуана. Тя обаче отказала да даде проба за алкохол на място и затова полицаите поискали заповед от съда, за да й вземат кръвна проба. Според резултатите от нея, обявени в съдебната зала във вторник, тя е карала с 0.263 промила, което е три пъти над допустимото в щата 0,08.

Ако Димчева плати гаранцията си (10% от постановената от съда сума), тя ще е принудена да носи т.нар. SCRAM устройство, което следи нивото на алкохол в тялото й.