21-годишната Стела Христова почина, след като беше блъсната от кола в неделя рано сутринта. Инцидентът става на улица „Инграхам" в Mission Bay Park в Сан Диего. Стела карала велосипеда си, когато я блъска кола отзад. Има един заподозрян. Той се казва Кристофър Купър и е британски гражданин, дошъл на почивка в Сан Диего.

Засега срещу него има само едно повдигнато обвинение  за каране в нетрезво състояние.

По първоначална информация на полицията сънародничката ни е била без каска и се движела по средата на пътното платно около 3.30 часа сутринта на 1 септември. Шофьорът на седана опитал да я избегне, но реакцията му била твърде късно и я ударил.

Стела била ранена много тежко с множество наранявания по цялото тяло. Откарана е в болницата, но издъхва няколко часа по-късно.

Тя живее в България и е била на гости на роднини за лятото.

Полицията не дава допълнителна информация за нещастния инцидент, тъй като разследването все още не е приключило.

bumbalovaВъв Флорида продължава друго дело за подобен инцидент. Според разследването на полицията 19-годишната Галина Бумбулова е карала колелото си по велоалея в градчето Дестин, когато кола я удря отзад. От удара Галина изхвърча от пътя и се забива в стълб. Тя умира малко по-късно в болницата в Дъстин. 23-годишният шофьор Арън Крой Шайпс не спрял да помогне на момичето, но бил арестуван малко по-късно от властите. Шайпс е пуснат под гаранция срещу $50 000, докато тече делото срещу него. Следващото заседание в съда е на 17 октомври. Шайпс твърди, че е невинен по всички обвинения:

-          убийство, причинено при катастрофа;

-          шофиране в пияно състояние;

-          напускане намястото на инцидента;

-          навлизане в лентата за велосипедисти.

Галина била в Съединените щати на студентска бригада.