Кампанията която сънародничката ни отвори в сайта kickstarter.com, бе повече от успешна. Първоначалната цел на Пенка бе да събере 25 хиляди долара за амбициозния си проект "The Woman Austronaut" - самостоятелен албум с фантастична музика за космически битки. Инициативата обаче донесе с 10 хиляди долара повече, а причината е и работата на нашенката. Родом от София, Пенка Кунева живее и работи в Холивуд от 15 години. Тя композира музика за електронни игри и филми. Пенка е оркестратор в някои от най-касовите продукции на големия екран, сред които "Tрансформърс", "Матрицата" и "Карибски пирати". Освен това през миналата година тя става значима част от музикалното оформление на филмите "Elysium" и "Enders Game". Работата й по тези проекти я води към нова цел - издаването на студиен албум.

Преди две години Пенка издава първия си албум, носещ името "A warrior's odyssey", който й помага да се утвърди като композитор на музика за електронни игри. В момента сънародничката ни работи по Плейстейшън-4.

Новото й начинание обаче е не просто музикален проект. "Жената астронавт" е стъпка напред в мотивирането на повече жени да се заемат с композиране. В момента процентът на жените в Космоса, както и на тези, престрашили се да композират самостоятелно, все още не може да се сравнява с този на силния пол. Амбицията на Пенка е да промени тази статистика.