Българин ще лежи две години и половина в затвор за това, че е снимал младо момиче в душ кабината на градски парк близо до Кейп код, Масачузетс.  29-годишният Николай Симеонов беше арестуван през юли миналата година.

Според съдебните документи той се промъкнал до душа, където се къпела млада жена, и напъхал отдолу телефона си, за да я заснеме. Пред слисаните полицаи обяснил: "Направих го може би защото съм луд."

Николай е признат за виновен и за влизане без разрешение в общинска/щатска собственост.

На 6 юли 2014 г. полицаи се озовават на обаждане за воайор в парк „Никърсън" в гр. Брюлстер. Българинът проследява момичето до душ кабината и промушва телефона си отдолу с надеждата да направи порно снимка. Успява да заснеме това, до което камерата е имала видимост, но междувременно жертвата му забелязва телефона и се развиква. Симеонов побягва и прави опит да се скрие.

Полицаите го издирват с обучени кучета, които бързо надушват следите му. Българинът е открит в гориста местност, клекнал зад едно дърво. Полицай Хортън, който извършил ареста, казва в доклада си, че познава Симеонов от други опити да заснеме хора, докато се къпят, в същия парк. При обиска униформените намерили в колата на Николай лаптоп, флашка и карта памет. В багажника пък имало складирано огромно количество женско бельо и сутиени.

Арестът идва, след като Симеонов само месец по-рано е  пуснат под гаранция за друг инцидент. На 2 юни той преминал заплашително близо с колата си до жена пред „Willy's World Fitness Center" в град Норт Естхам, където работел. Според показанията на жертвата тя посещавала фитнеса редовно и изпитала съжаление към българина, който й се виждал самотен. Преди около година решила да се сприятели с него. В един момент обаче Симеонов станал агресивен и започнал да настоява двамата да прекарват повече време заедно. Тя и съпругът й помолили Николай да спре да ги търси, но той продължил да звъни и да пише съобщения. Започнал да я проследява до женската съблекалня във фитнес центъра. Полицаите твърдят, че Николай постоянно я притеснявал, докато тя тренирала във фитнеса. На 2 юни м.г., когато излязла от сградата и се опитала да влезе в колата си, той преминал с висока скорост покрай нея на няколко сантиметра, както тя самата казва в полицейския доклад.

Много българи, които живеят и работят в близост до парк „Никърсън", са възмутени от случилото се. Валерия Дойкова е студентка и работи на 20 километра от мястото, където Симеонов заснел момичето с телефона си. „Не мога да повярвам какви хора има. Това е изключително гнусно, просто е отвратително. Ако на мен ми се случи, не знам как бих реагирала. Самият факт, че е българин, направо ме срази", казва Валерия, която след този инцидент се страхува за себе си.

Общинският шериф Джей Къмингс също коментира инцидента с българина, който привлече вниманието дори и на имиграционните служби: „Имам задължение да пазя нашата общност. Не мога да изпълня това си задължение, ако оставя хората, занимаващи се с детска порнография, да се върнат обратно сред нас." Оказва се, че визата на Николай Симеонов е изтекла през 2012 година и след като излежи присъдата си, го очаква и екстрадация в България.