Михаил Георгиев

Български студент във Великобритания започна кампания за набиране на средства за издаването на книга, в която да опише всичко онова, което е научил в живота си. Макар идеята да изглежда малко странна за 22-годишен младеж, чийто жизнен път тепърва започва, Михаил Георгиев, който учи последна година, специалност ,,Спортен мениджмънт" в Университета в Салфорд, твърди, че има какво да разкаже в нея. ,,След няколко случки в живота ми, които ме промениха към по-добро, реших да започна собствена кампания, с която да помогна на възможно най-много хора в България", обясни Мишо. Той твърди, че книгата е всъщност само началото на цялостния му замисъл. Помощта ще се изразява в това да предаде наученото от него до този момент в живота на други млади хора в Родината. ,,Ако съдбата е милостива, приходите от книгата след това ще даря в България. Главната цел за мен е просто да действам, а не да бездействам. Да помагам, с каквото мога", казва той.

На въпрос как ще докаже, че неговата кампания няма да е поредната бездънна яма, той уточнява, че съзнава, че много българи ще се отнесат скептично. ,,Разбирам, че много хора са лъгани в България през последните години. Моята цел е да поема отговорност за случващото се в държавата ни и чрез кампанията да спомогна дори и да е с 0.1% за възвръщане на вярата в доброто на хората. Просто имам силното желание да помагам, защото ми пука. Без значение, че съм в чужбина Аз искам да дам сила, надежда, вяра и, ако Бог е рекъл, финансова помощ чрез кампанията." Той се надява, че хората ще възприемат тази кампания и очаква тя да достигне до възможно най-голям кръг българи по света. Мишо апелира към всички тях да направят дарение за издаването на книгата. ,,Това, разбира се, не ми е фиксидея, напротив, споделянето на идеята и участието във Facebook групата са също толкова важни", заключава той. От България помощ за книгата са обещали общините в София и Пловдив.

Промоционалната версия на книгата е вече достъпна в интернет на адрес: https://drive.google.com/file/d/0B2XFep2I7Jz0V2VkeGE0WExfX0k/edit?usp=sharing , а страницата на кампанията е: http://www.indiegogo.com/projects/the-book-of-good-ideas/x/6065275 .

Макар кампанията все още да е в съвсем начален стадий, Мишо е решил как ще бъдат разпределени приходите от бъдещата книга. 20% ще са помощ за деца сираци в България; 20% за подпомагане на пенсионери с покриване на част от сметките им; 10% за осигоряване на храна за бездомни хора в България; 10% проект за уебсайт, който да подпомогне развитието на други добри идеи.